Învăţămintele cazului Ciorcilă pentru piaţa de capital din România

Data publicarii: 08-07-2014 | Finante-Banci

Avocaţii de la Reff şi Asociaţii, care au reprezentat mai mulţi şefi de bancă în scandalul de manipulare a bursei care s-a încheiat cu achitarea acestora, inclusiv a lui Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, spun că procesul a adus clarificări importante în ceea ce priveşte legislaţia de pe piaţa de capital.

Avocaţii apărării spun că acest caz a confirmat faptul că negocierile între investitori cu privire la tranzacţiile efectuate pe piaţa deal a Bursei de Valori Bucuresti nu reprezintă în sine o formă de abuz de piaţă şi nu reprezintă fapte penale.

„S-a confirmat că piaţa deal a BVB nu este susceptibilă de manipularea pieţei prin menţinerea preţului la un nivel anormal sau artificial sau acţionându-se în vederea obţinerii unei poziţii dominante asupra ofertei/cererii instrumentului financiar şi având ca efect fixarea preţului sau crearea altor condiţii incorecte de tranzacţionare“, mai spun avocaţii firmei Reff şi Asociaţii.

Ei i-au reprezentat în proces pe Georgios Christoforou, fostul director general al filialei din România a Bank of Cyprus, şi pe fostul manager al băncii Anastasios Isaakidis, care au fost acuzaţi împreună cu Horia Ciorcilă de manipularea pieţei.

Procesul s-a încheiat după patru ani cu achitarea definitivă a celor acuzaţi.

SURSA: ZF.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: