Investițiile străine directe au depășit un miliard de euro

Data publicarii: 14-07-2014 | Finante-Banci

Investițiile directe ale nerezidenţilor în România au totalizat, în primele cinci luni ale acestui an, circa 1,1 miliarde de euro, în creștere cu 13,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai mare parte a investițiilor străine directe este reprezentată de participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit), cu un total de 910 milioane de euro. Creditele intragrup au ajuns la 181 milioane de euro, în creștere cu 100 de milioane de euro față de finele lunii aprilie, reiese din datele publicate astăzi de Banca Națională a României.

Doar în luna mai, investițiile străine directe în România s-au cifrat la 306 milioane de euro, fiind cea mai perfomantă lună din perioada menționată.

în luna mai, participațiile la capital și profitul reinvestit au crescut cu 205 milioane față de nivelul raportat la 30 aprilie, dată la care acest indicator se cifra la 705 milioane de euro.

Anul trecut, investiţiile străine directe au crescut cu 26,8% comparativ cu anul anterior la 2,71 miliarde euro, atingând vârful ultimilor patru ani, după ce în 2012 s-a consemnat prima apreciere de la începutul crizei.

SURSA: Capital.