ASF intenţionează să modifice politica de investiţii a fondurilor de pensii

Data publicarii: 22-07-2014 | Finante-Banci

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenţionează să modifice politica de investiţii a fondurilor de pensii, pentru a le permite alocarea unor procente mai importante din portofolii spre investiţii directe în economie, care în prezent se situează la 2,7 miliarde de lei.

"ASF intenţionează să revizuiască politica de investiţii a fondurilor de pensii, pentru a le crea cadrul direcţionării unor procente mai importante din portofolii spre investiţii directe în economie (în sensul creşterii ponderii deţinerilor de instrumente financiare, precum acţiuni listate şi obligaţiuni corporative)", se arată într-un comunicat al instituţiei remis MEDIAFAX.

Potrivit ASF, fondurile de pensii private au investiţii de 2,73 miliarde lei în companii listate la Bursa de Valori Bucureşti (inclusiv companii financiar bancare).

"Fondurile de pensii private au participaţii la toate companiile care au făcut obiectul ofertelor publice primare derulate de către statul român (Nuclearelectrica, Romgaz, Electrica), intrând în topul acţionarilor acestora", se arată în comunicat.

SURSA: ZF.