Ţara care poate să cutremure economia Rusiei

Data publicarii: 24-07-2014 | Finante-Banci

Marile companii olandeze care au interese de afaceri in Rusia au ajuns, la randul lor, sub asediul presei. Jurnalistul Bas Heijine isi amintea ca “in aprilie, atunci cand criza din Crimeea era la apogeu, Ben van Beurden, directorul executiv al Sehell, ii facea o vizita lui Putin asigurandu-l ca, indiferent de situatia politica, Shell si Rusia au mari planuri pentru viitor.”

Rostec este un conglomerat controlat de statul rus si din care face parte si compania ce fabrica sistemul de aparare sol-aer Buk, despre care s-a tot vorbit ca a stat la baza atacului cu racheta in urma caruia cursa MH17 a fost doborata. Cel putin una din subsidiarele Rostec se afla in Olanda pentru a profita de taxele mici pe profit!

Mass-media si opinia publica din Olanda il impinge de la spate pe premierul tarii sa puna presiune si pe celelalte mari puteri europene ca sa adopte sanctiuni mai dure impotriva Rusiei.

Rostoc nu este, evident, un caz singular. Mii de firme rusesti au ales sa isi deschida subsidiare in Olanda pentru a salva bani intrucat, sa spunem, aici, sistemul de taxare este mai bland. Olanda este, totodata, unul dintre cei mai importanti parteneri comerciali ai Rusiei.

SURSA: Europolitics.