Încasările din perioada insolvenţei eliberează Hidroelectrica de bănci

Data publicarii: 05-08-2014 | Finante-Banci

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, intrat în februarie anul acesta pentru a doua oară în insolvenţă, spune că va mai închide până la finalul acestui an un credit de 60 de milioane de euro după ce compania a anunţat ieri că a mai închis un împrumut de 30 de milioane de euro luat de la RBS Bank în 2008.

„Eliminarea raporturilor de subordonare faţă de nu¬meroşi creditori bancari a fost facilitată de încasările opera¬ţionale semnificative din perioada 01.01.2013- 30.06.2014, încasări realizate ca urmare a alocării producţiei de energie în strategii de vânzare pro¬fi¬tabile. Dublate de reducerea plă¬ţilor către furnizori, încasările ope¬raţionale au fost translatate într-un cash-flow operaţional po¬zitiv“, au anunţat reprezentanţii com¬paniei.

în ultimele cinci luni de zile, Hidroelectrica a închis cinci linii de finanţare, respectiv un credit de 120 de milioane de lei de la Banca Transilvania, o linie de 80 de milioane de lei de la Alpha Bank, un credit de 110 milioane de euro de la BERD , unul de 75 de milioane de euro de la Citibank, dar şi cel de 30 de milioane de euro de la RBS Bank anunţat ieri.

SURSA: ZF.