Dolarul s-a apreciat la maximul ultimelor nouă luni faţă de euro

Data publicarii: 07-08-2014 | Finante-Banci

Dolarul s-a apreciat miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele nouă luni faţă de euro, susţinut de semnele de consolidare a economiei americane şi de interesul sporit al investitorilor pentru activele americane, determinat de tensiunile provocate de criza din Ucraina.

Moneda americană s-a apreciat faţă de 15 din 16 valute importante la nivel mondial, după ce guvernatorul Rezervei Federale din Dallas, Richard Fisher, a declarat cu o zi în urmă că oficialii băncii centrale a Statelor Unite au devenit mai înclinaţi spre o politică monetară mai agresivă, transmite Bloomberg.

"Trebuie să rămânem aproape de dolar. Ucraina a revenit în centrul atenţiei, ca un factor care poate avea un impact negativ asupra creşterii economice. Economia americană este într-o stare mult mai bună, iar legătura istorică a dolarului cu perioadele de incertitudini şi riscuri este cunoscută, aşa că acolo se vor îndrepta investitorii", a declarat Derak Halpenny, director pentru cercetarea pieţelor globale la Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ în Londra.

SURSA: Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: