Board-ul Volkswagen analizeaza diverse masuri pentru a asigura ratingul companiei

Data publicarii: 02-10-2015 | Economie
Membrii Consiliului de supervizare de la grupul auto german Volkswagen sunt ingrijorati de posibilitatea ca grupul sa fie retrogradat de marile agentii de rating si analizeaza mai multe masuri pentru a contracara acest risc, dar cu toate acestea nu intentioneaza sa vanda din activele grupului, au declarat joi pentru Reuters doua surse din interiorul board-ului VW.

Grupul auto german Volkswagen este implicat in prezent intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Potrivit surselor citate de Reuters, in urma recentelor actiuni ale agentiilor de rating Fitch si Moody's, Consiliul de supervizare de la Volkswagen este ingrijorat de o posibila retrogradare, ceea ce ar duce la cresterea costurilor de creditare ale companiei si ar afecta capacitatea sa de a recastiga increderea investitorilor. In consecinta, boardul VW analizeaza mai multe masuri de reducere a costurilor si de crestere a veniturilor. Cu toate acestea, potrivit surselor, pana acum nu au existat niciun fel de discutii cu privire la vanzarea unor active sau marci din portofoliul VW.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

AGERPRES