ANRE va lansa un studiu despre posibilitatea reducerii saraciei energetice in Romania

Data publicarii: 06-10-2015 | Diverse

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a comandat Academiei Romane un studiu despre eficienta energetica si posibilitatea reducerii saraciei energetice in Romania, acesta urmand sa fie lansat pe 2 noiembrie, a anuntat luni, Emil Calota, vicepresedinte al institutiei.

"In viitorul apropiat, pe 2 noiembrie, va avea loc lansarea in aula Academiei Romane a unui studiu pe care l-am facut impreuna cu institutele Academiei Romane referitoare la eficienta energetica, posibilitatea reducerii saraciei energetice in Romania", a spus Emil Calota.

Studiul, intitulat "Eficienta energetica - prioritate nationala pentru reducerea saraciei energetice, cresterea calitatii vietii si siguranta consumatorilor de energie", a fost realizat de Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Institutul de Sociologie. Expertii celor doua institutii fac o radiografie a starii actuale a pietei de consum energie electrica, gaze si energie termica.

De asemenea, Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a afirmat ca este foarte important in a se face o comparatie intre ceea ce inseamna incalzire pe gaz, pe energie electrica sau pe masa lemnoasa.

AGERPRES