Christine Lagarde: FMI analizeaza intarirea si extinderea instrumentelor sale financiare preventive

Data publicarii: 05-02-2016 | Economie

Declinul pretului la titei si al materiilor prime va continua o perioada, iar Fondul Monetar International va lua in considerare intarirea si extinderea instrumentelor sale financiare preventive, a afirmat, joi, directorul general al FMI, Christine Lagarde, intr-un discurs rostit la Universitatea din Maryland, transmite Reuters.

Economiile avansate ar trebui să adopte măsuri pentru sprijinirea creșterii economiei prin măsuri adecvate de politică monetară și investiții în infrastructură, în timp ce statele emergente trebuie să-și majoreze veniturile care nu provin din comercializarea materiilor prime și să aibă rate de schimb mai flexibile, a explicat șeful FMI.

Oficialul a cerut o rețea de siguranță financiară globală mai puternică, pentru a limita efectele încetinirii din China.

"În primul rând, trebuie să ne gândim la întărirea și extinderea instrumentelor financiare preventive care funcționează pentru toate statele. De asemenea, trebuie să extindem rețeaua de siguranță financiară globală. În următoarele luni, FMI va analiza aceste chestiuni și alte probleme legate de sistemul monetar internațional", a declarat Christine Lagarde.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: