Toyota, profit net de 16 miliarde de dolari in noua luni

Data publicarii: 05-02-2016 | Economie

Cel mai mare constructor auto din lume, grupul japonez Toyota Motor Corp., si-a imbunatatit vineri estimarile privind rezultatele pe care le va inregistra in exercitiul fiscal curent, dupa ce in perioada aprilie-decembrie 2015 profitul sau net a crescut cu 9,2%, pana la valoarea record de 1.890 miliarde yeni (16 miliarde de dolari), informeaza AFP.

Cifra de afaceri realizată de Toyota în primele nouă luni a atins și ea o valoarea record de 21.430 miliarde de yeni, în creștere cu 6,5% în ritm anual, grație vânzărilor solide realizate pe piața din SUA. În total, Toyota a comercializat 6,49 milioane autovehicule la nivel global în perioada aprilie-decembrie, în condițiile în care exceptând America de Nord numărul unităților vândute a scăzut în majoritatea regiunilor inclusiv în Europa, Japonia și restul Asiei.

Toyota și-a îmbunătățit ușor estimările privind profitul net pe care îl va realiza în anul financiar care se va încheia în luna martie 2016 până la 2.270 miliarde yeni (19,43 miliarde de dolari), de la o estimare anterioară de 2.250 miliarde yeni. De asemenea, Toyota se așteaptă să vândă 10,05 milioane vehicule în anul fiscal 2015, în creștere față de 10 milioane unități cât estima în luna noiembrie.

La începutul acestui an, compania Toyota, care include și constructorii Daihatsu Motor Co și Hino Motors Ltd, a informat că în anul calendaristic 2015 a vândut 10,15 milioane vehicule la nivel mondial, ceea ce îi permite să păstreze titlul de cel mai mare constructor auto din lume pentru al patrulea an consecutiv.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: