Romania are un potential deosebit pentru investitorii francezi (ambasador)

Data publicarii: 05-02-2016 | Economie

Romania are un potential deosebit pentru investitorii francezi, in prezent multe companii franceze detinand afaceri de succes in domeniul industriei alimentare, a spus, vineri, ambasadorul Frantei la Bucuresti, François Saint-Paul, la intalnirea cu ministrul roman al Agriculturii, Achim Irimescu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale remis AGERPRES, ambasadorul François Saint-Paul a precizat că în prezent există o colaborare între agențiile de plăți din România și Franța pe probleme ce privesc sistemele informatice, programele de promovare, iar acest protocol de colaborare va continua și pe viitor.

Totodată, ministrul Achim Irimescu a subliniat relația bună de colaborare dintre România și Franța și i-a solicitat interlocutorului său sprijinul pentru a perfecta anumite chestiuni punctuale, printre acestea regăsindu-se și Fondul Mutual. Ministrul a precizat utilitatea asistenței părții franceze având în vedere experiența pe care o deține Franța în domeniu.

O altă temă de discuție de pe agenda întâlnirii a vizat cercetarea agricolă, ministrul Irimescu precizând în acest sens că restructurarea cercetării agricole este una dintre prioritățile mandatului său. De aceea, are în vedere crearea unui Institut național care să realizeze managementul cercetării în agricultură, ținând cont de faptul că situația cercetării agricole este în declin în România.

Oficialii au discutat și despre inițiativa '4 pentru 1000' lansată de Franța în cadrul Planului de acțiune Lima-Paris pentru climat, care reunește toți actorii publici și privați voluntari pentru a susține inițiativele care favorizează protecția solului și promovează o agricultură durabilă. În acest sens, Ambasadorul Franței a invitat România să se alăture acestei platforme care cuprinde mai multe state, asociații profesionale și ONG-uri.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: