Spar deschide trei magazine la Alba Iulia

Data publicarii: 23-11-2006
Grupul olandez Spar deschide trei magazine la Alba IuliaGrupul olandez Spar, retea de magazine de bunuri de larg consum, va inaugura vineri si sambata trei magazine, la Alba Iulia, informeaza un comunicat al companiei, fara a da detalii despre valoarea investitiilor. Cele trei supermarket-uri au apartinut lantului Diskont, care a fost preluat de compania olandeza in august 2006. Oficialii Spar nu au oferit detalii asupra valorii investitiei in cele trei centre comerciale.

Supermarket-ul Spar Cetate are o suprafata totala de 1.008 metri patrati si ofera o gama de 5.540 de articole, oferta de produse proaspete fiind de 35% din intreaga sortimentatie. Pentru acest magazin, Spar lucreaza cu 420 de furnizori, iar numarul angajatilor este de 60.

Supermarket-urile Spar Centru si Gara au o suprafata de 720 metri patrati fiecare si comercializeaza 5.000 de articole, dintre care 35% produse proaspete. Cele doua magazine lucreaza cu 400 de furnizori si au cate 60 de angajati fiecare.

Compania Spar a intrat pe piata din Romania in 2005. Pana in prezent, Spar a deschis patru supermarket-uri: la Arad, in luna august, la Resita, la Deva in luna octombrie si la Odorheiul Secuiesc in noiembrie.

In decembrie 2006, Spar va inaugurala Targu Mures primul hipermarket al retelei din Romania .

Pentru 2007, planul de extindere a companiei prevede deschiderea a peste 20 de magazine, avand deja 11 proiecte definitivate, dintre care cinci hipermarket-uri si supermarket-uri in Bucuresti. Obiectivul de dezvoltare a companiei pe termen mediu este deschiderea de magazine in 55 de locatii incepand cu anul 2006. Din perspectiva strategiei pe termen lung, Spar isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de centre comerciale la nivel de Romania.

Grupul Spar a fost fondat in anul 1932 in Olanda si are in prezent, la nivel mondial, peste 15.000 de magazine pe patru continente in 34 de tari si o cifra de afaceri de 27,9 miliarde de euro in 2005.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: