iPhon-ul devine realitate

Data publicarii: 23-11-2006
Speculata aparitie a unui produs care sa imbine caracteristicile telefonului mobil cu cele ale player-ului digital Apple, poreclit de fani "iPhone" pare mai sigura ca niciodata, conform Reuters. De acuma, analistii nu isi mai pun intrebarea daca acest lucru este posibil, ci cand va aparea in magazine. De la lansarea de acum cinci ani pe piata a iPod-ului, Apple a vandut deja peste 67 de milioane de unitati si in jur de 1,5 miliarde de cantece prin magazinul sau online iTunes.

Acum, Apple si presedintele sau executiv pregatesc ceea ce a fost denumit "iPhone". Analistii sunt de parere ca noua inventie va fi dezvaluita in curand, in cadrul conferintei anuale MacWorld ce va avea loc in luna ianuarie, si care si-a facut o traditie din lansarile unor produse spectaculare.

"Din punct de vedere tehnic, telefonul este practic gata", a declarat analistul Shaw Wu de la American Technology Research, citat de Reuters. "Presupune un mare efort si este dincolo de speculatii", a adaugat acesta.

Speculatiile cu privire la aparitia iPhon-ului au aparut chiar inainte de lansarea telefonului ROKR, produs de Motorola, care utilizeaza o versiune limitata a sistemului muzical digital iTunes si care are o capacitate de stocare pentru numai 100 de melodii. Vanzarile nu au fost spectaculoase, tocmai pentru ca utilizatorii s-au arata nemultumiti de faptul ca nu pot descarca muzica direct de pe iTunes si ca dispozitivul poate memora putine cantece.

Zvonurile legate de aparitia revolutionarului dispozitiv au luat cu asalt blogosfera, iar la inceputul saptamanii cotidianul taiwanez Commercial Times anunta ca iPhone-ul a intrat in productie la compania Hon Hai Precision Industry.

Ca de obicei, Apple se arata rezervat si refuza sa faca orice fel de comentarii despre presupusul dispozitiv.

Se estimeaza ca anul viitor vor fi vandute circa un miliard de telefoane mobile. Daca Apple ar reusi sa lanseze un telefon cu functiile iPod-ului si ar inregistra macar jumatate din succesul pe care l-a avut cu player-ul muzical, castigurile companiei californiene ar fi imense.

Bloombiz

Ultimele stiri pe BankNews.ro: