26 de firme austriece si-au prezentat tehnologiile in vestul Romaniei

Data publicarii: 04-03-2016 | Economie

Un numar de 26 de firme austriece si-au prezentat, in vestul Romaniei, tehnologiile privind apa, apa uzata, deseuri, infrastructura de transport, constructii si energie din surse regenerabile, in cadrul unei vizite efectuate in perioada 22 - 24 februarie, se arata intr-un comunicat de presa al Ambasadei Austriei remis, vineri, AGERPRES.

"În 22 — 24 februarie, companiile austriece din domeniile apă, ape uzate, deșeuri, infrastructură de transport, construcții și energie din surse regenerabile au vizitat vestul României împreună cu Secția Comercială a Ambasadei Austriei din București. Ele s-au interesat în privința posibilităților de colaborare din domeniul gospodăririi comunale din județele Timiș, Arad și Bihor. Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii comunale sub toate aspectele ei reprezintă unul dintre cele mai importante obiective ale României în noua perioada de finanțare din fonduri UE 2014-2020", se arată în comunicat.

Potrivit documentului, comunele și orașele austriece dispun de una dintre cele mai performante infrastructuri din Europa. Participanții s-au informat despre provocări actuale și despre proiectele viitoare ale județelor și orașelor respective și au discutat despre posibilități de colaborare în viitor.

'Prin acest eveniment dorim să creăm o punte de legătură între autoritățile și firmele românești și ofertanții austrieci. România poate profita de pe urma soluțiilor inovatoare și eficiente oferite de firmele austriece', a afirmat Rudolf Lukavsky, consilierul comercial al Ambasadei Austriei din București.

Comunicatul citat precizează că din Austria vin 16,1% din investițiile străine, țara fiind astfel unul dintre cei mai importanți parteneri de investiții ai României, unde sunt active circa 7.000 de companii cu aport austriac la capital în aproape toate domeniile.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: