Compania de audit Deloitte va realiza evaluarea societatii Carpatica Asig

Data publicarii: 04-03-2016 | Economie

Compania Deloitte Audit a fost selectata ca auditor financiar al societatii de asigurare Carpatica Asig, aflata in procedura de rezolutie, informeaza, vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

'Autoritatea de Supraveghere Financiară anunță că, în conformitate cu Decizia nr. 341 din data de 09.02.2016, prin care s-a dispus efectuarea evaluării activelor, datoriilor și capitalurilor proprii ale Carpatica Asig SA, societatea a finalizat procedura de selecție și a contractat un auditor financiar. Compania de audit care va realiza evaluarea societății Carpatica Asig SA este Deloitte Audit SRL. Selecția și contractarea auditorului financiar au fost supervizate și aprobate de Fondul de Garantare a Asiguraților, administratorul temporar al societății de asigurare', spune un comunicat al ASF remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, procedura a respectat dispozițiile Normei nr. 6/2016 privind procesul de evaluare și de luare a deciziilor de rezoluție.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât, în ședința de joi, 3 martie, să îi sancționeze pe membrii Consiliului de Administrație și ai conducerii executive a societății Carpatica Asig SA cu retragerea aprobării, precum și înlocuirea temporară a organului de conducere al asigurătorului cu Fondul de Garantare a Asiguraților, în calitate de administrator temporar al societății, în sensul deținerii competenței de a reprezenta asigurătorul.

În plus, Consiliul a decis demararea selecției celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: