Ministerul Energiei a infiintat un comitet pentru eficientizarea mineritului romanesc

Data publicarii: 11-03-2016 | Economie

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a infiintat Comitetul de Coordonare pentru activitatea miniera, cu scopul de a analiza starea actuala a sectorului resurselor energetice minerale (carbune si uraniu) si de a propune masuri de eficientizare si reorganizare, in scopul asigurarii cererii de resurse energetice necesare atingerii obiectivelor de securitate energetica, competitivitate si durabilitate ale Romaniei, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis, vineri, AGERPRES.

Comitetul, coordonat de secretarul de stat Corina Popescu, are în componență specialiști din minister și din fiecare subsector de activitate, reprezentanți ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate și sindicate reprezentative.

"Sectorul minier are nevoie de cele mai bune măsuri de redresare și reorganizare pentru a putea menține un mix energetic echilibrat în Sistemul Energetic Național. Avem nevoie de măsuri urgente și viabile pentru ca acest sector să supraviețuiască, iar specialiștii din Comitetul de Coordonare au sarcina să identifice cât mai repede aceste soluții, ținând cont de realitatea cu care se confruntă sectorul și de contextul internațional', a declarat Corina Popescu, secretar de stat în ministerul Energiei, citată în comunicat.

Prima întâlnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră va avea loc în cursul săptămânii viitoare. În urma acestei întâlniri se vor stabili pașii pentru realizarea obiectivelor propuse.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: