ANAF vrea sa achizitioneze in noiembrie Sistemul Integrat de Administrare Fiscala

Data publicarii: 29-03-2016 | Economie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) vrea sa achizitioneze, in noiembrie, Sistemul Integrat de Administrare Fiscala, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, Dragos Doros, presedintele institutiei.

"Un punct important este Sistemul Integrat de Administrare Fiscală. În acest moment ne aflăm într-un punct foarte important al RAMP (Proiectul de modernizare a administrației fiscale n.r.), anume acela în care cumpărăm sistemul informatic, un sistem informatic integrat pe care îl cumpărăm acum și care va fi rulat pe o perioadă de test și apoi urmează achiziția de hardware și punerea lui în funcțiune. Nu o să-l vedem în viața de zi cu zi, deocamdată", a spus Doroș.

El a precizat că, în câteva luni, taxele vor putea fi plătite la ghișeu prin POS.

"Sperăm ca în câteva luni să putem să punem la dispoziția plătitorilor care vin la ghișeu POS-urile. Avem și proceduri în desfășurare la ghișeul.ro. Ideea de bază e să încasăm bani, pe cât mai multe căi, cu atât mai bine", a mai afirmat oficialul ANAF.

De asemenea, acesta a mai arătat că ANAF are în vedere controale la persoanele fizice cu risc fiscal.

"La persoanele fizice cu averi mari se finalizează o fază, apoi mai urmează încă o fază, a doua, referitoare la persoanele fizice cu risc fiscal — este o altă categorie pe care am identificat-o. Vom demara procedurile de începere a controalelor fiscale și pentru acest tip de persoane", a explicat Doroș.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș, a participat marți, alături de premierul Dacian Cioloș și de ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, la prezentarea Raportului de Performanță a ANAF pentru anul 2015.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: