Consultantii fiscali repetenti la examen

Data publicarii: 27-11-2006
Consultantii fiscali repetenti la examenDin cei 3.761 de candidati care au dat sambata examenul pentru a deveni consultanti fiscali numai 12 l-au promovat, a declarat presedintele comisiei, Daniel Chitoiu. Ieri au fost examinati ceilalti candidati care doreau sa devina consultanti fiscali, iar rezultatele obtinute de acestia nu erau cunoscute inca la ora inchiderii editiei. La examen s-au inscris 8.639 de candidati. Printre acestia se numara: Sebastian Vladescu - ministrul finantelor, Iuliu Winkler - ministru delegat pentru comert, Dan Radu Rusanu - vicepresedintele PNL -  si Emanoil Negut - secretar de stat la Autoritatea de Control a Guvernului.

Daca ministrul finantelor a amanat la cerere sustinerea examentului, ministrul delegat pentru comert nu l-a sustinut. "Acum (n.r. - ieri) sunt la Lupeni, ieri (n.r. - alaltaieri) am fost la Deva", a explicat, ieri, Winkler. El a adaugat ca va sustine examenul in viitor.

Potrivit lui Chitoiu, nici Radu Rusanu si nici Negut nu s-au prezentat la examen. Presedintele Comisiei afirma ca mai multi candidati au fost nemultumiti de intrebarile pe marginea prevederilor Codului Vamal. "Intrebarile s-au axat pe domeniile in care ei trebuie sa dea consultanta firmelor", afirma Chitoiu, care sustine ca subiectele nu au fost dificile.

Testati trei ore

Examenul a durat trei ore, incepand cu ora 10.00. Subiectele au fost selectate vineri, din 500 de propuneri, la sediul Ministerului Finantelor si au fost comunicate prin sistem securizat pentru a fi multiplicate.

Guvernul a aprobat, in luna august, un regulament de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, care prevede ca activitatea de consultanta fiscala poate fi exercitata numai de persoanele care au obtinut certificatul de atestare emis de Ministerul Finantelor, in urma promovarii unui examen, si care sunt inregistrate la Camera Consultantilor Fiscali.

Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: