Seful Air France-KLM va fi noul presedinte al IATA

Data publicarii: 05-04-2016 | Economie

Compania aeriana Air France-KLM a anuntat marti ca directorul general, Alexandre de Juniac, va renunta la functia sa, incepand cu data de 1 august a.c., pentru a ocupa postul de presedinte director general al Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite AFP.

Alexandre de Juniac, 53 de ani, a fost numit în 2011 la conducerea Air France pentru ca în 2012 să preia funcția de președinte al companiei aeriene rezultate în urma fuziunii dintre Air France și KLM. Mandatul său de trei ani în fruntea celei mai mari companii aeriene europene a fost marcat de dispute cu sindicatele pe tema măsurilor de reducere a costurilor, care au culminat anul trecut cu incidente violente între muncitori și directori.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), organizație care reprezintă aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial, a precizat la rândul său că numirea lui Alexandre de Juniac va fi oficializată la reuniunea anuală a IATA, care se va desfășura în perioada 1—3 iunie 2016, la Dublin. Este pentru prima dată când un francez va fi numit la conducerea acestei organizații care pledează unei mai mari liberalizări a transportului aerian.

Sursa: Agerpress