Presedintele Consiliului European vrea o reuniune a Eurogrupului pentru Grecia

Data publicarii: Astazi, 27-04-2016 | Economie

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a apreciat miercuri ca este nevoie de o reuniune a Eurogrupului in zilele urmatoare, pentru a pune capat incertitudinilor cu privire la capacitatea Greciei de a se finanta, informeaza Reuters.

Anterior, miniștri de Finanțe din zona euro au programat o reuniune a Eurogrupului pentru ziua de joi, însă ulterior aceasta a fost anulată după ce discuțiile cu autoritățile de la Atena, pe tema reformelor care trebuie adoptate în schimbul unor noi împrumuturi, s-au încheiat fără succes.

"Trebuie să evităm o situație de noi incertitudini pentru Grecia. De acea, avem nevoie de o dată concretă pentru o nouă reuniune a Eurogrupului în viitorul apropiat, și nu vorbesc de săptămâni ci de zile", a spus Donald Tusk. Acesta a adăugat că a avut consultări cu președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem precum și cu președintele Comsiei Europene, Jean-Claude Juncker cu privire la situația Greciei.

Vineri, creditorii internaționali au cerut Greciei să pună la punct un pachet de măsuri suplimentare de economii, care să fie transpuse în legislație dar să fie implementate doar dacă situația o va impune, pentru a se asigura că Grecia atinge țintele fiscale convenite. Fără acest pachet suplimentar, creditorii refuză să acorde noi împrumuturi Greciei sau să demareze discuțiile pentru o eventuală reducere a datoriei Greciei. Fără noi credite Atena refuză să nu poată face față unor datorii de aproximativ cinci miliarde de euro care trebuie rambursate până la mijlocul lunii iulie.

Sursa: Agerpress