Berceanu a inaugurat primele vagoane business class

Data publicarii: 28-11-2006
Radu BerceanuPrimele cinci vagoane de clasa business, din care doua resturant, au fost inaugurate marti, in Gara de Nord, in prezenta ministrului transporturilor, Radu Berceanu, vagoanele urmand sa fie incluse in trenurile de lung parcurs dupa 1 decembrie 2006. "Aceste vagoane au fost refacute in conditii foarte bune si ofera o comoditate ridicata, calatorii urmand sa decida cat de eficiente sunt. Primul traseu va fi facut in aceasta dupa-amiaza spre Buftea, urmand sa intre in exploatare de la 1 decembrie. Doua-trei vagoane vor pleca la Alba-Iulia pe 1 decembrie, pentru oficialii care vor sa participe la festivitatile cu ocazia zilei nationale", a declarat Berceanu.

Ministrul a mai spus ca anul viitor se va verifica ce intervale ale saptamanii si ce destinatii sunt cele mai cautate, pentru a stabili orarul si rutele unde vor fi utilizate aceste vagoane.

Vagoanele business vor fi introduse in trenurile de lung parcurs, iar destinatiile interne cu trafic potential vor fi catre Brasov, Cluj-Napoca, Oradea, Timisoara, Arad, Suceava, Iasi sau Constanta. Modernizarile au fost realizate in atelierele CFR Grivita, iar serviciul business va fi de doua tipuri, standard si standard exclusive. Vagoanele vor oferi facilitati care nu exista la vagoanele intercity de clasa I, iar dotarile vor consta in monitoare video pentru pasageri, acces wireless la internet, scaune confortabile din piele sau plus, instalatii de climatizare, precum si facilitati pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii.

Reprezentantii CFR Calatori au precizat ca valoarea investitiei a fost intre 450.000 si 500.000 de euro pentru un vagon.

In ceea ce priveste tarifele, acestea vor fi in fuctie de destinatie. Directorul general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, a precizat ca pentru clasa business se va plati un supliment, oferind exemplul traseului Bucuresti-Brasov, unde acest supliment ar putea valoara intre 45 si 50 lei noi. In plus, calatorii vor beneficia de un pachet de servicii care include un sandvis si o apa minerala.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: