Simona Man, numita director general adjunct al AFIR

Data publicarii: 04-05-2016 | Economie

Simona Allice Man, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a fost numita in functia de director general adjunct plati si administrativ al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), au anuntat, miercuri, reprezentantii agentiei, intr-un comunicat remis AGERPRES.

Noul director general adjunct va coordona activitatea Direcției Efectuare și Contabilizare Plăți Fonduri Europene, a Direcției Economice și Serviciul Recuperare Datorii.

Inginer de profesie, cu specialitatea în industrie alimentară, dar și un master în administrație publică și putere executivă, Simona Man a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, unde a coordonat și activitatea AFIR. Ea a fost numită pe 6 mai 2015 în funcția de secretar de stat la MADR în urma unei decizii a prim-ministrului de atunci, Victor Ponta, iar în data de 28 aprilie, a fost eliberată din funcție, conform unei Decizii a premierului Dacian Cioloș.

Anterior, Simona Man a ocupat funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Turism, cu rang de secretar de stat, din care a fost eliberată printr-o altă decizie a premierului Victor Ponta, din data de 30 aprilie 2015.

'Banii trebuie să ajungă cât mai simplu și urgent la beneficiari și astfel România va putea realiza o absorbție de peste 100% a fondurilor europene pentru agricultură. Sunt conștientă de importanța pe care acești bani o au în dezvoltarea mediului rural românesc și nu voi precupeți niciun efort pentru a sprijini activitatea AFIR din poziția de director general adjunct. Experiența pe care o am este foarte importantă pentru a înțelege nevoile pe care le au beneficiarii și pentru a lupta să simplific rapid modul de accesare a fondurilor', a declarat Simona Man, director general adjunct al AFIR.

AFIR a anunțat că primește, începând din 28 aprilie 2016, cereri pentru finanțarea proiectelor de investiții în cadrul primei sesiuni de depunere a proiectelor prin intermediul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 (PNDR 2020), pentru anul 2016.

România beneficiază de o alocare financiară totală de 9,47 miliarde de euro pentru întreaga perioadă de programare 2014 — 2020, iar alocarea bugetară totală pentru măsurile implementate la nivelul AFIR se ridică la 4,87 miliarde de euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: