Bayer AG a depus oferta de preluare a Monsanto

Data publicarii: 19-05-2016 | Economie

Grupul german Bayer AG a facut o oferta nesolicitata de preluare a Monsanto Co, cel mai mare furnizor mondial de seminte, deoarece stocurile ridicate si preturile scazute ale materiilor prime au determinat un val de consolidari in industria agrochimica, transmite Reuters.

Compania americană Monsanto a dezvăluit oferta miercuri, înainte ca grupul chimico-farmaceutic Bayer AG să confirme decizia sa, deși nu au fost publicați termenii financiari ai tranzacției.

În condițiile în care capitalizarea de piață a Monsanto se ridică la 42 de miliarde de dolari, tranzacția ar fi probabil mai mare decât achiziția din februarie, când China National Chemical Corp (ChemChina) a cumpărat firma elvețiană Syngenta AG, cu suma de 43 miliarde de dolari, și s-ar putea confrunta cu obstacole din partea autorităților de reglementare din SUA.

Bayer, a cărei capitalizare de piață se ridică la 90 miliarde de dolari, a anunțat miercuri că directorii săi s-au întâlnit recent cu șefii Monsanto pentru a discuta în mod privat achiziția.

"Noi declarații vor fi făcute la momentul oportun", a precizat grupul german.

Boardul Monsanto a informat că analizează propunerea, dar nu există garanții că va avea loc o tranzacție.

Pe piața mondială a erbicidelor, Bayer este pe locul doi, cu o cotă de piață de 18%, în timp ce pe primul loc se află Syngenta, cu o cotă de piață de 19%. Monsanto este lider pe piața semințelor, cu o cotă de piață de 26%, urmată de DuPont, care, anul trecut, a acceptat să fuzioneze cu Dow Chemical.

Bayer și Monsanto au o prezență importantă în România.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: