Bancpost a implinit 15 ani

Data publicarii: 29-11-2006
In acest an Bancpost, infiintata in anul 1991, sarbatoreste implinirea a 15 ani pe piata romaneasca, iar in 2002 a fost prima banca din sistemul bancar romanesc complet privatizata, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Actionarul principal al Bancpost este EFG Eurobank Ergasias (Eurobank EFG) care detine in prezent 77,56% din capitalul sau social. Pentru a celebra aceasta aniversare importanta, Bancpost a organizat o serie de evenimente la care au participat clienti majori, parteneri de afaceri, reprezentanti ai autoritatilor romanesti, personalitati si oameni de presa din Bucuresti.

"Cei cincisprezece ani ai Bancpost, ai acestui succes in afaceri pe care l-ati realizat, reprezinta o dovada clara a uriaselor schimbari prin care a trecut Romania … Ele sunt, de asemenea, un semn al sanselor pe care democratia si libertatea le ofera tarii si poporului. Romanii au trebuit sa renunte la multe lucruri in drumul lor spre Uniunea Europeana. Ei au realizat cu curaj reforme radicale pentru a-si atinge acest obiectiv … desi lupta impotriva coruptiei trebuie continuata". Aceasta declaratie a fost facuta de  Gerhard Schroeder, fostul cancelar al Republicii Federale a Germaniei, care a fost invitatul de onoare la dineul de gala organizat la Palatul Parlamentului din Bucuresti, marti, 28 noiembrie, cu ocazia celei de a 15-a aniversari a Bancpost.

La evenimente a luat parte o delegatie a conducerii superioare a companiei-mama  grupul Eurobank EFG, condusa de dl. Nicholas Nanopoulos, Director Executiv al grupului Eurobank EFG, si Nicholaos Karamouzis, Director Executiv Adjunct. Nanopoulos a urat bun venit fostului cancelar german si a subliniat progresul realizat de poporul roman precum si oportunitatile de piata create investitorilor straini.

"Trebuie sa remarcam rolul jucat de guvernele Romaniei in stabilizarea economiei si crearea conditiilor macroeconomice care au permis dezvoltarea sectorului bancar, care acum isi poate aduce contributia la progresul economic al tarii. Drumul plin de succese parcurs de Bancpost in cursul anilor este o dovada a unui aspect mult mai important, si anume a progresului Romaniei insasi in acesti 15 ani. Romania a devenit acum o destinatie favorita pentru investitiile straine directe, caci investitorii doresc sa profite de multiplele oportunitati de piata existente precum si de inalta pregatire profesionala a romanilor", a spus Nanopoulos.  

In ultimul an Bancpost a adoptat o noua identitate corporativa si o noua filozofie ce reflecta integrarea sa in grupul Eurobank EFG, a declarat dl. Mihai Bogza, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancpost.

"Au fost optimizate operatiunile prin implementarea unui nou si foarte modern sistem IT centralizat, modelul de business a fost reproiectat, iar personalul a fost instruit spre o atitudine proactiva si imbunatatirea abilitatilor de vanzare; reteaua teritoriala s-a rationalizat si a fost initiat un proiect pe 3 ani de restructurare a acesteia", a spus  Mihai Bogza.

Au fost implementate principiile de guvernanta corporativa, inclusiv separarea conducerii executive de cea administrativa. Drept rezultat, Bancpost a primit Premiul pentru cea mai buna banca din Romania in domeniul guvernarii corporative in anul 2005 acordat de prestigioasa publicatie Euromoney.

In scopul consolidarii pozitiei sale de jucator principal pe piata de retail, Bancpost a implementat o noua infrastructura menita sa asigure deservirea mai buna a clientilor sai, persoane fizice, intreprinderi mici si persoane autorizate: formata din toate cele 225 de unitati ale bancii, pana in ianuarie 2007 si cele 8 Centre regionale coordonatoare, noua structura este sustinuta de procese centralizate, ceea ce ii sporeste flexibilitatea si eficienta.

Clientii persoane juridice ai bancii sunt deserviti printr-o retea de 8 Centre de afaceri si cei 14 sateliti ai acestora, care se ingrijesc de necesitatile financiare ale intreprinderilor mijlocii, iar Directia Companii Mari din sediul central asigura servicii bancare personalizate pentru companiile mari. Bancpost este astazi una dintre cele mai bine capitalizate banci pe piata romaneasca, avand fonduri proprii de aprox. 209,5 milioane echivalent euro. 

"La aniversarea celor 15 ani Bancpost este pregatita sa isi puna in practica viziunea si sa devina una dintre primele banci atat pentru clientii persoane fizice cat si pentru clientii persoane juridice din Romania, actionand cu simt de raspundere fata de actionarii si angajatii sai, precum si fata de societate", a mai declarat Presedintele Mihai Bogza.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: