UE va aproba preluarea SABMiller de catre AB InBev (surse)

Data publicarii: Astazi, 20-05-2016 | Economie

Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producator mondial de bere, va obtine aprobarea Comisiei Europene pentru a putea sa preia rivalul SABMiller in urma unei tranzactii de peste 100 de miliarde de dolari anuntata in luna noiembrie a anului trecut, au declarat vineri pentru Reuters trei surse din apropierea acestui dosar.

Preluarea SABMiller, una din cele mai mari tranzacții derulate vreodată, va permite AB InBev să controleze o treime din piața mondială a berii.

Potrivit surselor, AB InBev a reușit să elimine îngrijorările Executivului comunitar în materie de concurență după ce a acceptat să vândă mai multe mărci de bere din portofoliul SABMiller, precum Peroni, Grolsch și Meantime. În plus, luna trecută SABMiller a anunțat că are intenția de a-și vinde operațiunile din România, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia.

Comisia Europeană urmează să dea publicității decizia sa până în data de 24 mai. Autoritățile din Australia și Africa de Sud au dat deja undă verde acestei tranzacții.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's și Stejar.

Sursa: Agerpress