AT&T vrea sa devanseze Verizon in razboiul ofertelor pentru Yahoo (surse)

Data publicarii: 10-06-2016 | Economie

Gigantul american din domeniul Internetului Yahoo! a decis sa puna la punct o noua lista scurta a ofertantilor interesati de operatiunile sale de baza, dupa ce mai multe parti, printre care Verizon Communications Inc si AT&T Inc, au venit cu oferte imbunatatite, au declarat, vineri, pentru Reuters, surse din apropierea acestui dosar.

Anterior, CNBC a informat că ultima ofertă de 3,5 miliarde de dolari făcută de Verizon a fost devansată de mai multe oferte care au depășit pragul de cinci miliarde de dolari. Printre părțile care au făcut oferte se află atât Verizon și AT&T, cât și un grup condus de fondatorul Quicken Loans, Dan Gilbert, care beneficiază de sprijinul lui Warren Buffett, dar și fondul TPG Capital și un consorțiu compus din Bain Capital Private Equity și Vista Equity Partners Management.

Potrivit surselor, în zilele următoare Yahoo! va elabora o nouă listă scurtă a ofertanților de la care va solicita oferte angajante.

Verizon, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, este interesat să combine operațiunile Yahoo cu cele ale AOL, pe care le-a achiziționat anul trecut pentru 4,4 miliarde de dolari. La rândul său, AT&T încearcă să ajungă din urmă Verizon și să își extindă oferta de conținut video mobil.

Vânzarea activelor Yahoo! din domeniul Internetului ar mai lăsa companiei doar o participație de 35,5% la Yahoo Japan și un pachet de 15% din acțiunile companie chineze de comerț electronic Alibaba Group Holding Ltd.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: