Craiovenii si pitestenii, campionii fraudelor pe internet

Data publicarii: 01-12-2006
fraudeCraiova si Pitesti se afla in topul oraselor cu cele mai mari fraude pe internet, de la cetatenii craiovenii politia reusind sa recupereze peste 600.000 de euro, iar de la pitesteni 200.000 de euro, fiind arestate si peste 20 de persoane, au declarat reprezentantii Inspectoratului General al Politiei. De asemenea, la capitolul ilegalitati cu carti de credit pe internet se mai afla Ramnicu- Valcea, Constanta, Timisoara, Bucuresti si Iasi.

Pe de alta parte, seful Inspectoratului General al Politiei Romane, Dan Valentin Fatuloiu a declarat ca infractionalitatea informatica a crescut in ultima perioada, motiv pentru care in cadrul Politiei Romane va fi infiintata, anul viitor, o directie specializata in combaterea acestui fenomen. Potrivit datelor, in primele noua luni ale acestui an infractiunile din domeniu au crescut cu 10% comparativ cu tot anul 2005.

Potrivit reprezentantului IGPR noua directie va include un serviciu de combatere a fraudelor, un serviciu de combatere a fraudelor cu carti de credit si un serviciu tehnic

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: