Fuziunea burselor de la Londra si Frankfurt examinata dupa Brexit

Data publicarii: 28-06-2016 | Economie

Operatorii bursieri London Stock Exchange si Deutsche Boerse impreuna cu organismele de reglementare examineaza consecintele deciziei britanicilor de a iesi din Uniunea Europeana asupra proiectului de fuziune a celor doua burse, a declarat marti un purtator de cuvant de la Ministerul german de Finante, informeaza Reuters.

În luna martie a acestui an, Deutsche Boerse și LSE au anunțat că au pus la punct termenii unui acord de fuziune care urma să dea naștere unui gigant bursier european și care urma să aibă cartierul general la Londra.

"Este de datoria autorităților de reglementare să-și exprime opinia față de acest subiect", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanțe întrebat fiind care va fi impactul Brexit asupra proiectului de fuziune a celor două burse. "În plus, cele două companii vor analiza și ele care sunt consecințele referendumului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anterior, președintele Autorității de reglementare a piețelor financiare din Germania (Bafin) a criticat ideea ca Londra să fie cartierul general al noului grup bursier rezultat în urma fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse. "Este greu de imaginat cum cea mai importantă bursă din zona euro să fie condusă dintr-un loc situat în afara Uniunii Europene", a declarat Felix Hufeld. Potrivit acestuia odată cu ieșirea Marii Britanii din UE, tranzacțiile cu euro obligațiuni ar trebui mutate în UE și să se deruleze la Frankfurt.

Autoritatea de reglementare a piețelor financiare din Germania este subordonată Ministerului de Finanțe. Deși se nu poate opune fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse, opinia Bafin este influentă.

Sursa: Agerpress