Circa 99 la suta dintre cumparatori intervin asupra locuintelor noi

Data publicarii: 03-12-2006
Aproximativ 99 la suta dintre cumparatorii care contracteaza din faza de proiect isi exprima intentia de a interveni asupra partitiei si amenajarii spatiului interior, a declarat Victoria Linca, reprezentant al companiei imobiliare DTZ Echinox. Cele mai multe locuinte deja amenajate sunt tranzactionate pe segmentul de apartamente in blocurile vechi in cartiere. Cumparatorii care prefera locuintele deja amenajate sunt mare majoritate investitori care achizitioneaza imobilul in vederea inchirierii. Acestia prefera culori neutre, calde usor acceptate de marea majoritate a chiriasilor.

Dintre cumparatorii care doresc sa locuiasca in aceste case, 95 la suta dintre acestia doresc sa aiba optiunea de a-si personaliza casa, implicandu-se mult mai mult in amenajare, design si mobliare.

"Pentru achizitionarea unei locuinte noi inca se prefera sa existe posibilitatea personalizarii. Unii proprietari ofera aceasta optiune, finisand apartamentul pana la stadiul de sapa si glet. In momentul in care clientul doreste apartamentul respectiv se aleg culorile dorite iar timpul pana la predarea la cheie este relativ scurt, aproximativ 1 - 2 luni", a mai precizat reprezentantul DTZ Echinox.

De asemenea, Victoria Linca a mai apreciat ca, in prezent, "poprietatile pot fi rezervate in baza unui antecontract pentru un avans de 20-30 la suta. In general platile urmatoare vor fi esalonate, legate de stadii de lucrari la structura imobilului, la inceperea finisajelor, predare. Un avantaj enorm este constituit de posibilitatea de a revinde inainte de finalizare obtinand 'phenomenal capital returns'. De exemplu daca se achizitioneaza "de pe-plan", un apartment de 4 camere in valoare de 320,000 Euro. Se plateste 20 % avans iar restul se va plati in transe pana la finalizare. Cand proiectul este aproape de finalizare (cateva luni inainte) se revinde proprietatea - cu aproximativ 380,000 euro (proprietatile se apreciaza cu aprox 20 % cand sunt finalizate) obtinandu-se un return on investment interesant".

De asemenea pentru proiectele de mare anvergura cu finantare din partea unei banci, dezvoltatorii au nevoie sa demonstreze bancii ca o parte din apartamente sunt rezervate. Pentru a incuraja vanzarea de pe planuri dezvoltatorii ofera normal un discount de 15%. In acest mod o proprietate contractata la 100,000 euro ar putea fi revanduta la 115,000 euro - plus inflatia.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: