Bani sau timp liber?

Data publicarii: 04-12-2006
Un sondaj de opinie realizat in Franta arata ca cetateni prefera sa aiba salarii mai mari decat sa beneficieze de o reducere a timpului de munca, informeaza AFP. Potrivit unui studiu realizat de TNS Sofres, 57% dintre persoanele active din Franta doresc sa castige mai multi bani, in vreme ce aproape 40% vor o reducere a programului de munca. Pe de alta parte, 70% dintre francezi intervievati au precizat ca au mai mult timp liber decat inainte, in vreme ce o patrime dintre acestia au spus ca timpul liber este din ce in ce mai mic.

De asemenea, studuiul a scos la iveala ca 6 francezi din 10 sunt multumiti de felul in care isi gestioneaza timpul liber, 56% dintre acestia considera ca sunt 'foarte ocupati', in vreme ce 43% sustin ca au 'mult timp liber'.

Daca ar avea mai mult timp liber la dispozitie, peste jumatate dintre francezi ar prefera sa-l petreaca in afara casei, 35% in natura, iar 43% ar ramane in propriile locuinte.

Sondajul a fost realizat in perioada 28 august-29 octombrie pe un esantion de peste 4.400 de persoane, cu varste de peste 15 ani.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: