40 de europarlamentari au vizitat Silicon Valley

Data publicarii: 22-07-2016 | Economie

O delegatie formata din 40 de europarlamentari, printre care s-a aflat si romanul Sorin Moisa, a vizitat, joi, centrul din Silicon Valley al EIT Digital, in cadrul unui program de vizite destinat sa ofere decidentilor din Uniunea Europeana o experienta directa a centrelor de cercetare si dezvoltare de top, precum si a ecosistemului antreprenorial din zona respectiva, informeaza un comunicat de presa al EIT Digital.

Sursa foto: EIT Digital

"Una din lecțiile pe care Europa le poate învăța de la Silicon Valley cu privire la inovație este că perfecțiunea poate fi dușmanul binelui.... Că software-ul este la fel de important ca și hardware-ul... Că eșecul poate însemna învățare și progres și nu ar trebui condamnat. Avem multe ecosisteme inovative excelente în UE pentru care vom aduce idei din această experiență. Sunt, de asemenea, încântat să constat prezența semnificativă și contribuția creativității europene la miracolul din Silicon Valley", a declarat europarlamentarul Sorin Moisă.

"Vizitarea centrului din Silicon Valley, pe ansamblu, a fost instructivă pentru dezvoltarea opiniilor noastre privind modul în care putem valorifica potențialul antreprenorial și inovativ al Europei. Ne-a inspirat întâlnirea cu echipa EIT Digital și faptul că am văzut la fața locului cum acționează o organizație pan-europeană pentru a reduce decalajul dintre piețele din SUA și Europa. Ei ajută la simplificarea intrării pe piața europeană a cumpărătorilor și a investițiilor din SUA și se asigură că cele mai bune inovații digitale din Europa sunt vizibile pe plan internațional", a afirmat, la rândul său, europarlamentarul Lambert van Nistelrooij, copreședinte al Comitetului Forumului European de Internet (EIF).

Marko Turpeinen, director Digital Silicon Valley, a explicat: "Am lansat hub-ul nostru Silicon Valley în 2014, pentru a ajuta la întărirea fluxului de idei, talente, studenți, cercetători, antreprenori, tehnologie, start-up-uri și investiții între Europa și SUA. Suntem încântați să spunem bun-venit celor 40 de europarlamentari în hub-ul nostru Silicon Valley și să le oferim o perspectivă a modului în care o abordare coordonată, pan-europeană a pieței digitale a SUA creează atracție și construiește o relație de succes cu rezultate de afaceri evidente".

EIT Digital este o organizație care investește în domenii strategice pentru a accelera adoptarea tehnologiilor digitale bazate pe cercetare și încurajează talentul antreprenorial și leadership-ul în Europa. EIT Digital promovează inovațiile companiilor europene în SUA și, de asemenea, facilitează accesul organizațiilor din SUA la partenerii cheie din statele membre UE, cu accent pe universități și centre de cercetare.

Sursa: Agerpress