BERD isi mentine angajamentul fata de Turcia

Data publicarii: 22-07-2016 | Economie

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat vineri ca va continua sa acorde imprumuturi in Turcia dupa tentativa esuata de lovitura de stat si cresterea instabilitatii politice, transmite Reuters.

În 2014, BERD a oprit finanțarea către Rusia, după anexarea Crimeei. În urma acestor evoluții, Turcia a devenit cea mai mare piață a BERD, care a pompat anul trecut o sumă record de 1,9 miliarde de euro (2,10 miliarde de dolari) în această țară.

"Ne menținem angajamentul față de Turcia", a declarat un purtător de cuvânt al EBRD când a fost întrebat de Reuters dacă va fi afectată creditarea în țară în urma recentelor turbulențe politice.

BERD, deținută de 64 de țări și două instituții interguvernamentale, susține dezvoltarea economiilor de piață și a democrației. În ultimii ani, BERD a început să-și reorienteze atenția dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord și țări precum Turcia.

De la începutul activității sale, BERD a investit aproximativ șapte miliarde de euro în peste 368 de proiecte din România. În 2014, România a fost a șasea țară în topul principalilor beneficiari de investiții BERD.

Sursa: Agerpress