Allianz a lansat programul de pensii ''European ComPension''

Data publicarii: 05-12-2006
Grupul german Allianz a lansat, in Germania, programul paneuropean de pensii pentru corporatii European Compension, care va mai deveni accesibil, de la jumatatea lunii decembrie, in Franta, iar la inceputul anului 2007, si in Italia, a anuntat, luni, compania. "Prin intermediul acestui program, companiile multinationale, clienti ai Allianz, care detin sucursale in mai multe tari ale Europei, vor putea sa isi standardizeze elementele-cheie ale schemelor de pensie oferite angajatilor lor", se spune in comunicatul Allianz, publicat pe pagina de internet a companiei.

In privinta problemei diferentelor de legislatie fiscala dintre tarile europene, compania a declarat ca noul program are la baza o strategie de investitii de capital unificata, dar ca, in acelasi timp, European ComPension este adaptat la legislatia fiscala nationala a fiecarei tari in care va fi lansat.

"Lansarea Allianz European ComPension constituie inca un pas in crearea unei platforme europene comune pentru pensiile oferite de corporatii", a declarat Michael Hessling, membru al consiliului de administratie al Allianz Leben, divizia de asigurari de viata a grupului german, citat de site-ul Allianz.

Potrivit paginii de internet a Allianz, contributiile angajatilor companiilor care vor alege sa participe la noul program Allianz vor fi investite in doua fonduri de pensii create de grupul german, Allianz European Pension Balanced sau Allianz European Pension Dynamic, fonduri administrate de Allianz Global Investors Luxembourg si proiectate tinand seama de cerintele specifice ale schemelor corporative de pensie. Administratorul fondurilor va pune la lucru strategii investitionale utilizate, indeobste, de investitorii strategici, iar tintele principale de investitie vor fi actiunile si obligatiunile companiilor europene.

Programul Allianz European ComPension, care permite companiilor multinationale din Europa sa isi unifice schemele de pensii oferite angajatilor din tarile in care activeaza, cuprinde si un raport anual asupra pensiilor in Europa, prin intermediul caruia companiile pot urmari evolutia anuala a schemelor si a fondurilor de pensii corporatiste de pe continent.

Allianz ofera deja, prin diviziile sale specializate de asigurari de viata si de administrate a investitiilor, programe pentru angajatii expatriati temporar ai multinationalelor, precum si solutii de reasigurare si de management al riscului pentru companiile multinationale care doresc sa isi reorganizeze planurile de asigurari si pensii pentru angajati.

Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a grupului Allianz, a anuntat ca asteapta finalizarea legislatiei pentru a intra pe segmentul fondurilor de pensii private. "Activitatea unui administrator de fonduri de pensii private ar putea deveni profitabila intr-o perioada de circa zece ani. Stim exact cui trebuie sa ne adresam si care sunt asteptarile viitorilor clienti", a declarat directorul diviziei Pensii a Allianz Tiriac, Crinu Andanut.

Autorizarea administratorilor de fonduri de pensii facultative private (pilonul III) a inceput pe data de 30 octombrie, 2006, iar arbitrul pietei se asteapta ca 15 companii sa inainteze dosare pentru autorizatie, potrivit presedintelui Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

Grupul Allianz a inregistrat, dupa primele noua luni ale anului 2006, un profit operational de 2,66 miliarde euro, in crestere cu 42,7% fata de perioada similara a anului trecut. Veniturile totale ale Allianz, dupa primele trei trimestre ale anului 2006, au atins valoarea de 22,6 miliarde euro, in scadere cu 5,1% fata de perioada corespunzatoare a anului 2005. Afacerile de asigurari generale si de proprietati ale grupului Allianz au inregistrat un profit operational de 1,7 miliarde euro dupa primele noua luni din 2006, in crestere cu 74,1% fata de primele noua luni ale anului 2005. Profitul operational inregistrat de Allianz din asigurari de viata si de sanatate a crescut cu 11% fata de primele trei trimestre ale anului trecut, atingand valoarea de 617 milioane euro.

Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a grupului Allianz, a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un volum de prime brute subscrise in valoare de 237 milioane euro, cu 42% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Allianz Tiriac Asigurari a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, un profit operational de 10 milioane euro pe segmentul asigurarilor generale si prime brute subscrise in valoare de 217 milioane euro.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: