Air France estimeaza ca va asigura 87% din zborurile programate miercuri

Data publicarii: 26-07-2016 | Economie

Compania aeriana franceza Air France a precizat marti ca va asigura 92% din zborurile pe distante lungi, 90% din zborurile pe rutele interne si peste 80% din zborurile pe distante medii programate pentru ziua de miercuri, in care ar urma sa inceapa o greva de o saptamana a insotitorilor de zbor de la compania franceza, transmite Reuters.

Air France avertizează însă că nu poate exclude posibilitatea unor anulări sau întârzieri de ultim moment. De asemenea, potrivit Air France, apelul la grevă va fi urmat de 37% din însoțitorii de zbor în timp ce sindicatele se așteaptă pentru ziua de miercuri de un grad de participare cuprins între 55 și 70%.

Două sindicate reprezentative ale însoțitorilor de zbor de la Air France, Unsa-PNC și SNPNC, au decis vineri, în urma unei ultime reuniuni cu conducerea companiei, să își mențină avertismentul privind declanșarea unei greve în perioada 27 iulie — 2 august.

Sindicatele sunt nemulțumite de reînnoirea acordului colectiv de muncă, care stabilește condițiile de muncă și remunerația, pentru 17 luni, o perioadă pe care o consideră insuficientă și ar dori un acord colectiv pe o perioadă cuprinsă între 3 și 5 ani și chiar unul cu o durată nedeterminată.

La sfârșitul lui 2015, Air France avea 13.600 de însoțitori de zbor în rândul celor aproximativ 50.000 de salariați ai săi.

Sursa: Agerpress