Emisiunea de titluri de stat Fidelis Centenar intra vineri la tranzactionare

Data publicarii: 05-08-2016 | Economie

Emisiunea de titluri de stat "Fidelis Centenar" intra, vineri, la tranzactionare pe piata de capital, se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Ministerul Finanțelor Publice anunța, în 26 iulie, că valoarea titlurilor de stat cumpărate de populație, până la momentul respectiv, a depășit 520 de milioane de lei, volumul total de subscriere fiind de cinci ori mai mare decât valoarea anunțată, în timp ce numărul cumpărătorilor a ajuns la 14.000.

Oferta s-a derulat în perioada 11-29 iulie, dobânda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadența în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană a putut achiziționa cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100.000 de lei. Veniturile generate de deținerea titlurilor de stat nu sunt impozitate.

La scadență, Ministerul Finanțelor Publice va organiza o loterie aniversară prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri de stat ale emisiunii aniversare, vor câștiga premii de 1.000 de lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deținute.

Bursa de Valori București administrează piețe de acțiuni, obligațiuni și alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, și furnizează o gamă variată de servicii participanților la piețele financiare. Bursa de Valori București este o companie listată pe propria piață din 2010.

Sursa: Agerpress