Profitul net al BVB s-a redus cu 44%, in primul semestru

Data publicarii: 11-08-2016 | Economie

Profitul net al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a scazut cu 44%, la 1,8 milioane lei, in primul semestru din acest an comparativ cu perioada similara a anului precedent, se arata intr-un raport publicat pe site-ul operatorului pietei de capital.

"Profitul net al Grupului BVB în perioada ianuarie-iunie 2016 a fost de 1,8 milioane lei, cu 44% sub perioada similară a anului trecut, influențat și de pierderea din diferențele nerealizate de curs valutar rezultate din reevaluarea activelor financiare în valută, marja netă fiind de 13%. Segmentul de tranzacționare a contribuit cu un profit semestrial de 1,7 milioane lei la profitul întregului Grup. În data de 6 iunie, BVB a distribuit dividendele aferente profitului net pe 2015, în sumă de 6,7 milioane lei, reprezentând 100% din profitul net după rezerve. Dividendul brut aprobat pentru 2015 a fost de 0,8687 lei/acțiune", menționează sursa citată.

Conform BVB, în prima jumătate a anului 2016, impactul rezultatelor mai slabe din primul trimestru a determinat o scădere cu 5% a veniturilor operaționale comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 14,2 milioane lei, și o reducere cu 5% a cheltuielilor operaționale la 12,9 milioane lei, în urma măsurilor luate pentru a contracara scăderea veniturilor operaționale.

"Profitul operațional consolidat a înregistrat un ușor declin cu 4% față de perioada similară din 2015 la 1,2 milioane lei, segmentul de tranzacționare al Grupului (activitățile desfășurate de BVB) generând 1,3 milioane lei, valoare care a compensat performanța mai redusă a celorlalte segmente de activitate ale Grupului. Pierderile din diferențele nerealizate de curs valutar, rezultate din reevaluarea activelor financiare în valută, au redus cu 0,3 milioane lei veniturile nete financiare din primele șase luni 2016, care au ajuns la aproape 1 milion de lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut când câștigurile din diferențele nerealizate de curs valutar, rezultate din reevaluarea numerarului și investițiilor financiare în valută, au adăugat 1 milion lei la rezultatul financiar de 2,5 milioane lei', se mai arată în document.

Sursa: Agerpress