Orzul european schimba gustul berii americane
Data publicarii: 16-08-2016 | EconomieVanzarile de bere artizanala in SUA au crescut cu 13% in 2015, in timp ce numarul micilor producatori de bere din SUA a crescut cu peste 18% anul trecut pana la 4.225, toate acestea facand ca exporturile de malt european in SUA sa atinga un nivel record, transmite Bloomberg.
În urmă cu 20 de ani, Ron Barchet și-a dat demisia din funcția de analist financiar pentru a înființa o fabrică de bere artizanală în Pennsylvania care utilizează malț din Europa pentru a produce o bere cu un gust special. "Am utilizat malț european din prima zi și asta a fost unul din lucrurile pe care le-am făcut pentru a ne diferenția. Orzul cultivat în Germania, și în general în Europa, este mai adecvat pentru producția de bere artizanală", a declarat Ron Barchet.
În medie, producătorii de bere artizanală utilizează de trei ori mai mult malț, produs din orz, decât rivalii lor mai mari care produc bere la scară industrială și care amestecă orzul cu cereale mai ieftine precum porumbul sau orezul pentru producția de malț. Utilizarea de înlocuitori pentru malț permite giganților Anheuser-Busch InBev NV și SABMiller Plc să producă beri mai ușoare în timp ce în mărcile europene de bere conțin mai mult malț sunt mai puternice și au un gust mai puternic de cereale.
"Practic înlocuitorii aduc un aport de zahăr fără nicio aromă astfel încât se poate produce o bere foarte, foarte ușoară. Industria americană a berii este concentrată pe producția de bere pe scară mare și mult timp nu au fost făcute investiții în specialități pe bază de malț", a declarat Scott Casey, analist la RMI Analytics GmbH.
Atâta timp cât iubitorii de bere din SUA continuă să se orienteze spre variantele preferate de europeni va crește și cererea pentru malț. În prezent berea artizanală reprezintă doar 7,8% din piața totală a berii din SUA și în 2014 a fost responsabilă pentru un sfert din malțul consumat. Analiștii estimează că dacă berea artizanală va ajunge la 10% din piața totală, micii producători de bere vor consuma peste 30% din malțul utilizat de industria berii din SUA, iar o eventuală creștere până la 20% din vânzările totale de bere va face ca micii producători să fie responsabili pentru jumătate din consumul de malț.
Creșterea apetitului pentru malț al americanilor reprezintă o veste bună pentru traderii de orz din Europa, în condițiile în care surplusul din această regiune va duce stocurile globale la cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani la finele sezonului care se va încheia în luna iunie 2017, potrivit estimărilor Consiliului Internațional al Cerealelor.
În plus, apetitul pentru berea artizanală crește și în alte părți. De exemplu, în China are în prezent 350 de mici fabrici de bere artizanală față de doar câteva în urmă cu trei-patru ani. Andries de Groen, director la firma de trading Evergrain International AG, divizie a grupului german BayWa AG, crede că este vorba de o tendință globală, care permite producătorilor de malț să-și vândă produsul către micii producători de bere artizanală la marje mult mai bune decât către marii producători internaționali de bere.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Deloitte Romania a asistat ROCA Investments in preluarea pachetului de 20% din actiunile Grupului Adrem
- Allianz-Țiriac a acoperit costuri de aproape 16 milioane de lei pentru riscurile petrecute în vacanțe și deplasări în afara țării în primele șase luni din 2025
- Meta Estate Trust: Alexandru Bonea, actualul CEO își va încheia mandatul la finalul lunii octombrie 2025, de comun acord cu Consiliul de Administrație
- UniCredit Bank devine Participant la sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București
- C&W Echinox: Companiile au contractat birouri pentru peste 7.000 de noi angajați în S1 2025
- Studiu Deloitte: tarifele vamale au efecte semnificative asupra companiilor multinațional
- Studiu EY: Modelele de business din retail trebuie să se adapteze pentru a stimula creșterea
- Revolut devine partener de titlu al viitoarei Audi F1 Team
- De anul viitor taxele locale din România vor crește semnificativ
- Prețurile de transfer sub control: Strategii esențiale pentru companii în fața presiunilor fiscale
- Colliers: Piata birourilor din Bucuresti a coborat la minimele ultimilor 4 ani, pe plan regional
- Studiu EY: Listările globale au dat dovadă de reziliență în primul semestru din 2025 în pofida volatilității pieței
- Libra finanțează cu 119 mil. lei proiectul rezidențial Scala Sopor din Cluj
- Revolut Business lansează în România conturile de economii pentru companii, cu dobândă de până la 4% pe an
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România