Regiunea Sibiu vrea sa obtina statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019
Data publicarii: 18-08-2016 | EconomieRegiunea Sibiu isi va sustine pe 30 septembrie candidatura la Institutul International pentru Gastronomie, Cultura, Arte si Turism (IGCAT), pentru a obtine statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019, a anuntat joi, primaria municipiului resedinta de judet, printr-un comunicat de presa.
Până la finalul anului, regiunea Sibiu va ști dacă peste trei ani va fi Regiune Gastronomică. Dacă va fi admisă candidatura regiunii Sibiu, Consiliul Județean și primăriile celor două municipii componente vor investi în următorii trei ani, doar pentru acest proiect, 8.659.200 euro.
"Beneficiile principale pe care le anticipăm sunt în primul rând de ordin economic, prin încurajarea producătorilor și afacerilor locale în domeniul producerii hranei și în domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt în domeniul turismului și sănătății comunității", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Regiunea Sibiu, care a aplicat pentru statutul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, este alcătuită din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Mărginimea Sibiului, Țara Oltului, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului și Țara Secașelor. În total acestea alcătuiesc o suprafață de 5.432 kilometri pătrați, cu peste 460.000 de locuitori și peste 300.000 de hectare de suprafață agricolă, potrivit comunicatului.
"O recunoaștere importantă a venit deja în 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Mărginimea Sibiului titlul de 'Destinație europeană de excelență pentru turism și gastronomie'; iată deci o direcție de dezvoltare în care merită investit", a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Dosarul de candidatură a regiunii Sibiu a fost depus în luna iulie. El conține o scurtă prezentare a regiunii, cu evenimentele care au loc an de an în domeniul gastronomiei, dar și obiectivele, ariile de interes, produsele gastronomice specifice zonei și câteva dintre programele pe care regiunea Sibiu și le propune în acest moment pentru anul 2019, când dorește să poarte titulatura de Regiune Gastronomică Europeană.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Timișorenii, nota 7,58 la testul „Siguranța Online
- Studiu Deloitte: în ciuda incertitudinii actuale, investitorii din Europa Centrală privesc cu optimism ultimele luni ale anului
- Directiva UE privind transparenta salariala – de cand produce efecte si ce informatii pune la dispozitia angajatilor
- RomInsolv lansează Evoloo, prima aplicație digitală de prevenire a insolvenței din România
- Generația Z din România rescrie regulile investițiilor: mai puțin imobiliare, mai mult piețe de capital
- Break-urile își mențin relevanța: aproape o cincime din vânzările online de mașini din Europa
- Stup, trei ani de sprijin pentru antreprenori: peste 800 de afaceri lansate în România
- Revolut Bank o numește pe Florina Moisei în rolul de Country Manager al sucursalei din Romania
- Majoritatea marilor investiții imobiliare în derulare sunt construite pe foste platforme industriale, multe orașe din țară oferind încă astfel de oportunități
- Reff & Asociatii | Deloitte Legal isi consolideaza echipa prin promovarea a 23 de avocati incepand din luna septembrie 2025
- EY România anunță șase noi directori în departamentul de Asistență Fiscală și Juridică și în cel de Audit și Servicii Conexe
- Deloitte Romania a asistat ROCA Investments in preluarea pachetului de 20% din actiunile Grupului Adrem
- Allianz-Țiriac a acoperit costuri de aproape 16 milioane de lei pentru riscurile petrecute în vacanțe și deplasări în afara țării în primele șase luni din 2025
- Meta Estate Trust: Alexandru Bonea, actualul CEO își va încheia mandatul la finalul lunii octombrie 2025, de comun acord cu Consiliul de Administrație
- UniCredit Bank devine Participant la sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București