Regiunea Sibiu vrea sa obtina statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019
Data publicarii: 18-08-2016 | EconomieRegiunea Sibiu isi va sustine pe 30 septembrie candidatura la Institutul International pentru Gastronomie, Cultura, Arte si Turism (IGCAT), pentru a obtine statutul de Regiune Gastronomica Europeana in 2019, a anuntat joi, primaria municipiului resedinta de judet, printr-un comunicat de presa.
Până la finalul anului, regiunea Sibiu va ști dacă peste trei ani va fi Regiune Gastronomică. Dacă va fi admisă candidatura regiunii Sibiu, Consiliul Județean și primăriile celor două municipii componente vor investi în următorii trei ani, doar pentru acest proiect, 8.659.200 euro.
"Beneficiile principale pe care le anticipăm sunt în primul rând de ordin economic, prin încurajarea producătorilor și afacerilor locale în domeniul producerii hranei și în domeniul culturii gastronomice ca motor de dezvoltare. Obiectivele secundare ale programului sunt în domeniul turismului și sănătății comunității", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Regiunea Sibiu, care a aplicat pentru statutul de Regiune Gastronomică Europeană 2019, este alcătuită din municipiul Sibiu, municipiul Mediaș, Mărginimea Sibiului, Țara Oltului, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului și Țara Secașelor. În total acestea alcătuiesc o suprafață de 5.432 kilometri pătrați, cu peste 460.000 de locuitori și peste 300.000 de hectare de suprafață agricolă, potrivit comunicatului.
"O recunoaștere importantă a venit deja în 2015 din partea Comisiei Europene care a acordat zonei Mărginimea Sibiului titlul de 'Destinație europeană de excelență pentru turism și gastronomie'; iată deci o direcție de dezvoltare în care merită investit", a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Dosarul de candidatură a regiunii Sibiu a fost depus în luna iulie. El conține o scurtă prezentare a regiunii, cu evenimentele care au loc an de an în domeniul gastronomiei, dar și obiectivele, ariile de interes, produsele gastronomice specifice zonei și câteva dintre programele pe care regiunea Sibiu și le propune în acest moment pentru anul 2019, când dorește să poarte titulatura de Regiune Gastronomică Europeană.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri