Ministrul francez al Economiei se pregateste sa demisioneze

Data publicarii: 30-08-2016 | Economie

Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, isi va prezenta demisia in cursul zilei de marti, au informat mai multe media preluate de AFP.

"Emmanuel Macron, plecare iminentă", titrează cotidianul economic "Les Echos" în ediția sa de marți. Potrivit paginii de Internet a revistei Marianne, ministrul francez al Economiei își va prezenta demisia președintelui François Hollande la ora 13.00 GMT.

În vârstă de 38 de ani, Emmanuel Macron a alimentat speculațiile cu privire la o candidatură la alegerile prezidențiale din primăvara lui 2017 după ce în luna aprilie a acestui an și-a lansat propria sa mișcare politică printr-o campanie de colectare a doleanțelor alegătorilor.

Fost secretar general și consilier economic al lui François Hollande la Palatul Elysée, Emmanuel Macron a fost numit ministru al Economiei în luna august 2014. Un an mai târziu numele său a fost dat unei legi destinate liberalizării anumitor sectoare de activitate (transporturi rutiere, notarii, deschiderea unor magazine în cursul zilei de duminic etc). Prezența sa în guvernul socialist a fost marcată de numeroase declarații criticate de o parte a stângii precum și de o rivalitate constantă cu premierul Manuel Valls.

Sursa: Agerpress