CEC, vanduta pana in februarie

Data publicarii: 06-12-2006
Vanzarea Casei de Economii si Consemnatiuni ar putea fi finalizata in luna decembrie sau in ianuarie 2007, a declarat, marti, la Atena, prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Florin Georgescu, citat de Mediafax. "Rezultatele finale ale procesului de privatizare a CEC vor fi anuntate la finele lunii decembrie sau in ianuarie", a afirmat Florin Georgescu, intr-un discurs tinut la o conferinta pe teme economice de la Atena. Achizitia CEC este considerata una dintre ultimele oportunitati pentru investitorii straini de a se extinde pe pietele emergente din Europa, care se dezvolta intr-un ritm accelerat, comenteaza Reuters, citata de Mediafax.

National Bank of Greece (NBG) si OTP Bank, din Ungaria, sunt singurele institutii de credit ramase in cursa pentru preluarea CEC, ultima banca comerciala aflata in proprietatea statului roman. Comisia de privatizare a finalizat, recent, termenii contractului de vanzare a unei participatii de 69,9% la a cincea mare banca din Romania.

In pachetul vandut de statul roman este inclusa si cota de 9,9% care, potrivit legii, revine Fondului Proprietatea, a carei contravaloare va fi transferata Fondului dupa vanzare. Un pachet de 5% din actiuni va fi vandut salariatilor CEC si pensionarilor cu ultimul loc de munca la institutia de credit. La finele lunii septembrie, CEC avea o cota de piata in functie de active de 4%, in timp ce Banca Romaneasca detinea 2,1% din piata, iar OTP urcase la o cota de 1,3%.

Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: