Consiliul Concurentei investigheaza domeniul distributiei de filme si firmele care exploateaza cinematografele

Data publicarii: 07-09-2016 | Economie

Consiliul Concurentei investigheaza distributia de filme si firmele care exploateaza cinematografele, in acest sens efectuand o inspectie la punctul de lucru al proprietarului cinemagia.ro, respectiv Imedia Plus Group SA, potrivit unui comunicat al institutiei remis, miercuri, AGERPRES.

"Consiliul Concurenței a efectuat o inspecție inopinată la sediul și punctul de lucru al Imedia Plus Group SA, companie ce operează platforma www.cinemagia.ro. Inspecția a fost efectuată în cadrul investigației derulate de Consiliul Concurenței în domeniul distribuției de filme către cinematografele din România. Investigația se referă la posibilă încălcare a legislației în domeniul concurenței și a Tratatului privind Funcționarea Uniunii Europene de către Imedia Plus Group SA, de către companiile ce distribuie direct sau indirect filme către cinematografe din România, precum și de către firmele care exploatează cinematografele din România", se arată în comunicat.

Investigația vizează practici anticoncurențiale ce constau în împărțirea de piață și fixarea de preț.

În prezent, sunt investigate peste 50 de companii, cu sediul în România sau în alte state.

"Documentele ridicate în cadrul acestor inspecții se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației. Inspecțiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurențial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunțare în ceea ce privește vinovăția companiei", menționează sursa citată.

Sursa: Agerpress