Mosul ING ne aduce credite cu dobanzi mai mici

Data publicarii: 06-12-2006
INGMosii (departamentele de marketing) bancilor se intrec in aceasta perioada in campanii promotionale, aflam din Ghiseul Bancar. Competitia este acerba, iar castigatorul este greu de ghicit. Din aceasta cauza, bancile dau frau liber imaginatiei pentru a veni cu cea cea mai frumoasa poveste de iarna pentru clienti. Dobanzile la imprumuturi au fost trecute pe cure de slabire, in timp ce la depozite, lucrurile stau exact pe dos, iar dobanzile sunt ceva mai plinute. Pentru a fi sigure de succes, bancile isi ispitesc clientii cu trageri la sorti prin care se pot castiga excursii exotice, masini sau niscaiva bonusuri.

ING Bank isi scrie in aceasta perioada propria ei poveste. Intre 24 noiembrie si 31 decembrie, banca a micsorat dobanda la creditul de nevoi personale fara garantie.

Dobanda cu un punct mai mica de sarbatori

Creditul ING Personal se acorda in lei, pe o perioada cuprinsa intre 1 si 5 ani. In perioada sarbatorilor, banca practica o dobanda de 13,5%, o valoare mai mica cu un punct procentual decat cea practicata anterior. Dobanda de 13,5% este valabila doar in conditiile in care clientul opteaza si pentru incheierea unei polite de viata. Cei care nu incheie o asigurare de viata platesc o dobanda de 16%.

Ai nevoie de vechime mare pentru un credit de la ING

Pentru a fi declarat eligibil pentru ING Personal este necesar un salariu minim de 500 RON. De asemenea, banca acorda imprumutul doar celor care au o vechime de 3 ani in campul muncii, iar la actualul loc de munca semneaza condica de cel putin 6 luni.

Costurile imprumutului sunt reprezentate de un comision de analiza a dosarului de credit, in valoare de 75 RON. La acordarea creditului se achita un comision in valoare de 2% din suma obtinuta. Valoarea acestui comision se va retine din creditul acordat. Alte costuri sunt reprezentate de comisionul de inscriere in Arhiva Electronica si, respectiv, de stergere din Arhiva Electronica. Valoarea acestor taxe este de 66 RON, respectiv 22 RON.

Rambursarile anticipate sunt permise abia dupa 6 luni de la contractarea creditului, insa conditiile sunt destul de dure. Astfel, banca solicita rambursarea a minimum 15.000 RON. Dupa aceasta rambursare, restituirile sunt permise oricand, insa este nevoie de o suma minima de 1.000 RON.

Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: