Ghid pentru transparenta relatiilor financiare

Data publicarii: 06-12-2006
Consiliul Concurentei a elaborat si a lansat ghidul privind "Transparenta financiara - oglinda banului public", se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Acesta a fost realizat pentru a veni in sprijinul autoritatilor publice centrale sau locale precum si a intreprinderilor publice care acorda sau utilizeaza fonduri publice si care intra sub incidenta "Regulamentului privind transparenta relatiilor financiare intre autoritatile publice si intreprinderile publice, precum si transparenta financiara in cadrul anumitor intreprinderi".

Materialul are ca scop evidentierea exacta a "banului public" si controlul utilizarii legale a acestuia, simbolic spus "oglinda banului public". Ghidul cuprinde informatii utile referitoare la transparenta financiara, notiunea de intreprindere publica si conditiile cumulative pentru a intra sub incidenta Regulamentului.

De asemenea, sunt exemplificate tipurile de relatii financiare intre autoritatile publice si intreprinderile publice si obligatiile ce revin fiecaruia in parte. Materialul, desi este orientativ si nu inlocuieste legislatia incidenta in domeniu, prezinta si modele de evidenta a relatiilor financiare atat pentru autoritatile publice cat si pentru intreprinderile publice.

Acest Ghid va fi pus la dispozitia celor interesati prin intermediul actiunilor de promovare a culturii concurentei, desfasurate cu regularitate la nivelul autoritatilor publice centrale si locale si a intreprinderilor publice sau a celor intreprinderi care presteaza servicii speciale, exclusive, sau servicii de interes economic general (SIEG-uri). Materialul va putea fi consultat pe pagina de internet a institutiei: www.consiliulconcurentei.ro./informatii utile/publicatii recente.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: