LafargeHolcim se va retrage din cateva tari (Beat Hess)

Data publicarii: 18-09-2016 | Economie

LafargeHolcim, cel mai mare producator mondial de ciment, ia in considerare retragerea de pe cateva piete, ca parte a eforturilor de eforturilor de a face din megafuziunea de anul trecut un succes, a afirmat presedintele Beat Hess intr-un interviu acordat saptamanalului Sonntagszeitung, transmite Reuters.

"Cu siguranță vom fi prezenți în mai puține țări. Vânzarea operațiunilor în anumite state reprezintă o opțiune", a declarat Hess. Acesta a explicat LafargeHolcim generează 80% din profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) în 25 de țări.

"Există un potențial semnificativ de îmbunătățire a rezultatelor financiare în alte 25 de țări. Ori reușim să ne întărim operațiunile prin investițiile planificate, ori va trebui să vedem dacă alți proprietari ar putea face asta mai bine", a afirmat președintele LafargeHolcim.

Pe lângă cele 250 de locuri de muncă desființate ca parte a reorganizării pe plan global, LafargeHolcim va face și alte concedieri la nivel local și va închide mai multe fabrici. Pe piețele mari, unde sunt prezente Lafarge și Holcim, încă trebuie să ne ajustăm structurile, a apreciat Beat Hess.

În august, LafargeHolcim a anunțat extinderea vânzărilor de active până în 2017, după îmbunătățirea rezultatelor financiare în trimestrul doi din 2016.

Profitul operațional ajustat a urcat cu 2,6% în perioada aprilie — iunie 2016, la 1,71 miliarde de franci elvețieni (1,76 miliarde de dolari), peste nivelul de 1,65 miliarde de franci elvețieni estimat de analiști.

În primul semestru din acest an, LafargeHolcim a înregistrat sinergii de 273 milioane de franci elvețieni, pentru acest an fiind estimate economii de 450 milioane de franci elvețieni.

Compania și-a depășit deja obiectivul de a vinde anul acesta active de 3,5 miliarde de franci elvețieni și a anunțat extinderea programului la cinci miliarde de franci elvețieni, până în 2017.

În iulie 2015, Lafarge și Holcim au anunțat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunțarea intenției de fuziune în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare la Turda, 19 stații ecologice de betoane, cinci stații de agregate și un terminal de ciment în București. Compania are aproximativ 1.100 de angajați. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcții și activează în sectorul de ciment, agregate și betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajați sau colaboratori.

Sursa: Agerpress