Mircea Ursache (ASF): Parlamentul trebuie sa decida cu privire la restructurarea ASF

Data publicarii: 22-09-2016 | Economie

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este singura institutie responsabila de situatia din asigurari, iar Parlamentul trebuie sa decida cu privire la restructurarea institutiei, a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepresedintele ASF, Mircea Ursache.

'Noi asistăm astăzi la o implozie în piața de asigurări prin care toate entitățile și jucătorii din piață sunt nemulțumiți, asigurătorii sunt nemultumiți, brokerii, federațiile patronale și sindicale ale transportatorilor sunt nemulțumite, dar și reprezentanții service-urilor sunt nemulțumiți. Asta e cu atât mai grav cu cât se încearcă atragerea în dezbaterea publică a răspunderii, fie a Guvernului, fie a Parlamentului, fie a Consiliului Concurenței, în condițiile în care singurul răspunzător din situația din asigurări este Autoritatea de Supraveghere Financiară. Nu pot fi trase la răspundere alte autorități ale statului, când problema asigurărilor este o problemă care a fost generată de deciziile ASF și ca atare tot de către ASF trebuie să fie și rezolvată', a spus vicepreședintele ASF, responsabil cu piața de capital.

De asemenea, acesta a afirmat că recenta preocupare a partidelor de restructurare a ASF își are originea în neputința instituției de a soluționa problema asigurărilor, iar la Comisia Europeană există un organism pentru piața de capital și unul pentru asigurări.

'Recenta preocupare a partidelor parlamentare de restructurare a ASF își are originea tocmai în neputința ASF de a soluționa problema asigurărilor și că tot felul de comunicate cu așa-zise modele din alte state nu sunt decât o presiune inadmisibilă asupra Parlamentului de a nu umbla la restructurarea ASF, iar acest lucru trebuie respins categoric. Singurul care poate decide în România cu privire la structura ASF este Parlamentul. După părerea mea, nimic nu poate să fie mai neproductiv decât ASF în sectorul de asigurări. Știu că există la Parlament (o inițiativă n.r.), o discută partidele parlamentare, cu privire la modelul din Comisia Europeană, în care există un organism de supraveghere în domeniul pieței de capital și unul în domeniul asigurărilor. Așa este organizat la Bruxelles', a mai arătat vicepreședintele ASF.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: