Ambasadorul Olandei: Performanta Romaniei privind cercetarea si inovarea este negativa

Data publicarii: 05-10-2016 | Economie

Performanta Romaniei pe termen lung in ceea ce priveste cresterea inovarii si cercetarii este negativa, din 2012 incepand sa scada, a apreciat, miercuri, ambasadorul Olandei in Romania, Stella Ronner-Grubacic, intr-o conferinta de specialitate.

"România, din punctul nostru de vedere, se află într-o fază crucială a dezvoltării economice. Are o creștere economică ridicată, sănătoase fundamente macroeconomice, iar sectorul de ICT (tehnologia informației și comunicațiilor — n.r.) poate să facă față oricărei competiții din lume. Totuși, potrivit European Innovation Scorebord — EIS, economia României nu este încă la nivelul la care ar putea fi. EIS oferă o evaluare a performanței cercetării și inovării la nivelul fiecărui stat membru și identifică relativele puncte tari și slabe", a spus Stella Ronner-Grubacic.

Potrivit acesteia, în România, performanța creșterii inovării și cercetării pe termen lung este negativă.

"Din păcate, sunt șapte state membre, inclusiv România, unde performanța creșterii pe termen lung a fost negativă. În fapt, din 2012, performanța României a scăzut. Asta ar trebui să ne inspire pe toți astăzi", a mai afirmat ambasadorul Olandei.

Sursa: Agerpress