Interamerican si-ar putea majora capitalul social cu 1,9 milioane euro

Data publicarii: 07-12-2006
Actionarii companiei de asigurari Interamerican vor discuta majorarea capitalului social al societatii cu echivalentul in lei al sumei de 1,9 milioane euro, la cursul de schimb al BNR din 5 ianuarie 2006, data convocarii AGA , a anuntat, joi, Monitorul Oficial. In prezent, capitalul social al Interamerican este de 38,89 milioane lei (aproximativ 11 milioane euro). Interamerican are deja pregatit dosarul de autorizare pentru intrarea pe piata la pilonul III de pensii si asteapta doar aprobarea actionarilor pentru ca acest lucru sa se intample, potrivit companiei.

"Precum majoritatea companiilor care si-au anuntat intentia de a intra pe piata pilonului III de pensii, Interamerican va face acest lucru doar in perspectiva definitivarii legislatiei pentru pilonul II, intrucat pe pilonul II exista sanse reale de profit, datorita volumului mult mai mare al pietei, in comparatie cu pilonul III", a declarat, intr-o conferinta de presa din data de 29 noiembrie, vicepresedintele companiei, Emilia Bunea.

Compania de asigurare Interamerican a afisat, in primele noua luni ale anului curent, pierderi totale de doua milioane de euro, datorate unui investitii masive in asigurari de sanatate, potrivit vicepresedintelui companiei, Emilia Bunea.

Interamerican a inregistrat, in primele noua luni ale anului curent, pierderi in valoare de 400.000 de euro pe segmentul asigurarilor de viata, a adaugat Bunea.

Compania estimeaza, pentru sfarsitul anului curent, un volum total de prime brute subscrise de 13 milioane de euro.

"Acest nivel al pierderilor se datoreaza in special investitiilor masive efectuate de noi in domeniul asigurarilor de sanatate", a spus Bunea.

"De asemenea", a adaugat vicepresedintele Interamerican, "am luat in calcul de la bun inceput pierderile pe sectorul asigurarilor de viata, intrucat ne-am propus ca produsele respective sa fie cat mai atractive pentru clienti, iar beneficiile pentru companie se vor vedea in timp".

Interamerican functioneaza in Romania din 1995, ca subsidiara a grupului elen Interamerican, care a fost preluat, in 2001, de grupul Olandez Eureko Group BV. Actionarii Interamercian sunt Eureko (79,64%) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: