Grecia primeste 1,1 miliarde de euro din programul de asistenta financiara

Data publicarii: 10-10-2016 | Economie

Ministrii de finante din zona euro au aprobat, luni, deblocarea unei noi transe de 1,1 miliarde de euro din acordul de asistenta convenit de Grecia cu creditorii internationali si amanarea pentru sfarsitul acestei luni a acordarii restului de 1,7 miliarde de euro, transmit DPA si Reuters.

Eurogrupul a salutat implementarea de către autoritățile elene a reformelor cerute de creditorii internaționali și a recunoscut progresele semnificative înregistrate de Grecia.

Luna trecută, Parlamentul de la Atena a adoptat noi măsuri de austeritate, inclusiv transferul către Agenția de Privatizări a companiilor naționale a apei și electricității.

Noua lege privește în special reorganizarea pieței de electricitate, accelerarea privatizărilor și gestionarea împrumuturilor bancare neperformante. Ea a fost adoptată în procedură de urgență, ca majoritatea legilor din ultimii ani privind politica de austeritate.

Printre dispozițiile controversate ale legii se află transferul companiilor naționale printre care a electricității (DEI) și apei către Societatea Participațiilor publice (EDIS), înființată recent după model francez.

Sursa: Agerpress