Samsung cere utilizatorilor sa isi inchida telefoanele Galaxy Note 7

Data publicarii: 11-10-2016 | Economie

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anuntat marti ca a decis sa opreasca vanzarile de telefoane Galaxy Note 7 si totodata a cerut utilizatorilor acestui dispozitiv sa il inchida din motive de siguranta, dupa aparitia unor imagini in care acest telefon a luat foc, informeaza AFP si Reuters.

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone, a precizat că a cerut tuturor operatorilor de telefonie mobilă să oprească de la comercializare Galaxy Note 7, atât dispozitivele originale cât și cele destinate a le înlocui, până când va descoperi cauza incendiilor.

"Consumatorii care dețin fie un Galaxy Note 7 original fie unul înlocuitor ar trebui să închidă dispozitivul și să înceteze să îl mai utilizeze", se arată într-un comunicat al grupului sud-coreean.

Acest anunț a provocat o cădere imediată a acțiunilor Samsung care marți la prânz înregistrau un recul de 4,82% la bursa de la Seul, astfel că valoare de piață a Samsung s-a diminuat cu 14.700 miliarde woni (13,2 miliarde de dolari).

Analiștii sunt de părere că decizia Samsung de a opri comercializarea Galaxy Note 7 pentru a doua oară în mai puțin de două luni de la lansare ridică semne de întrebare cu privire la controlul calității și de asemenea ar putea provoca daune financiare și de imagine grupului sud-coreean. "Este posibil că această decizie a ucis brandul Note 7 . Cine poate ști dacă va mai fi relansat vreodată", a apreciat Edward Snyder, director la Charter Equity Research.

Samsung a început să comercializeze "phableta" (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informații că și dispozitivele de înlocuire au luat foc.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputația și profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurență crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum și din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphones, chipuri de memorie și televizoare.

Sursa: Agerpress