Allianz-Tiriac, asiguratorul anului la Gala Primm

Data publicarii: 08-12-2006
Revista Primm a organizat Gala Premiilor Pietei Asigurarilor. Astfel, Allianz-Tiriac Asigurari a fost desemnata Compania de asigurari a anului, premiul Banca Anului fiind acordat Bancii Comerciale Romane. In ceea ce priveste sectorul de intermediere al industriei de profil, premiul Brokerul de Asigurari al Anului a fost acordat companiei Marsh Romania. In cadrul aceleiasi gale, compania Munich Re a fost desemnata Reasiguratorul Anului. Au mai fost acordate premii pentru cele mai competitive companii de asigurari si brokeraj, produse si servicii de asigurari.

Alte premii au fost acordate Generali Asigurari pentru calitatea serviciilor, BCR Asigurari pentru cea mai importanta crestere si Astra-Uniqua pentru traditie si stabilitate. Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat, in primul semestru, venituri din prime brute subscrise de 541,5 milioane lei si un profit net preliminar de 15,84 milioane lei (aproximativ 4,5 milioane euro), care a fost afectat de cresterea daunalitatii pe segmentele de asigurari auto.

Cu toate ca marja profitului a Allianz-Asigurari a fost afectata de ceea ce expertii companiei de asigurari numesc cresterea "daunalitatii" pe segmentele de asigurari auto, aceasta a fost peste media pietei romanesti, potrivit asiguratorului.
Profitul operational al Allianz Tiriac Asigurari, subsidiara romaneasca a Allianz Group, in primul semestru din 2006, a fost de numai patru milioane euro, cu 50% mai mic comparativ cu cel inregistrat cu un an in urma.

Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: